april 15, 2017

Informatiestrategie

Een informatiestrategie is een vooropgezet plan dat vaststelt hoe informatie het organisatiedoel kan helpen bereiken.

Een informatiestrategie maakt duidelijk welke informatie op welk moment met welke persoon en via welk kanaal in welke vorm moet worden uitgewisseld. Het biedt organisaties meer kans van slagen bij het ontwikkelen van hun digitale business door de prestaties continu te meten.

Veel organisaties zien echter op tegen het maken van een strategie. Of zij maken een strategie die te abstract en te weinig flexibel en slecht meetbaar is. TIMAF helpt organisaties met het ontwikkelen van hun informatiestrategie door middel van advies, training en publicaties.


Advies bij informatiestrategie


ContentstrategiespelDe adviseurs van TIMAF helpen de organisatiedoelstellingen van onze opdrachtgevers te vertalen in een informatiestrategie met concrete prestatie-indicatoren.

Zij begeleiden organisaties in het ontwikkelen van de informatiestrategie, van workshops tot de uitwerking in persona’s en scenario’s.

Om organisaties te helpen, ontwikkelde TIMAF het informatiestrategiespel dat stap voor stap toewerkt naar concrete en meetbare informatiestrategieën.

Dit spel passen wij toe in workshops met diverse belanghebbenden binnen en ook buiten de organisatie.

Bekijk de poster informatiestrategiespel


Handboek Contentstrategie


Handboek ContentstrategieWie meer uitleg wil bij het ontwikkelen van een informatiestrategie kan het Handboek Contentstrategie lezen. Dit handboek helpt bij het organiseren van een informatiestrategie workshop met praktische tips en instrumenten.

Het Handboek Contentstrategie biedt de lezer een praktisch stappenplan, voorbeelden en hulpmiddelen om een succesvolle informatiestrategie te realiseren. Elke stap wordt toegelicht met tips, opdrachten en voorbeelden.

Het handboek combineert de theorie met diverse praktijkvoorbeelden van Burberry’s, Moo, Gov UK, Rijksmuseum, FBTO, de Bijenkorf, Schiphol en andere organisaties.

De spelposter en de spelkaarten zijn ideale instrumenten in een workshop.

 vanaf € 25,- (excl. BTW, excl. verzendkosten) | e-book, paperback, spelposter, spelkaarten | meer informatie

Training informatiestrategie


informatiestrategie

Informatiestrategie“Meer waarde uit de informatie!” We worden overspoeld door informatie. Maar welke informatie heeft waarde en hoe vergroot men die waarde voor de verschillende doelgroepen? Na afloop van deze training heeft de cursist alle instrumenten om een concrete en meetbare informatiestrategie te ontwikkelen.

vanaf € 695,- online en vanaf € 595,- p.p. in-company | meer informatie